Alla inlägg under juli 2008

Av Angelica - 11 juli 2008 12:18


Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 680 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

imageMan kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Mamman

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.


Jag

Mår helt perfekt,halsbrännan har börjat lägga sig också. Nu känner jag verkligen dig hela tiden,så underbart. Helt sjukt hur snabbt tiden går, längtar längtar längtar. Har börjat få ont i hela kroppen när jag går långt eller sitter ner för länge.:P. Undra hur de ska gå när jag och mamma ska till ullared, mitt temprament är inte de bästa heller,fast har alltid varit väldigt på min vakt, men nu är det helt sjukt, minsta lilla och jag hugger till,kan bli så förbannad över små saker, skällde ut en kärring som trängde sig i kön på maxi häromdan också,oj oj oj va mamma skämdes. Det kallas KÖ för att folk står och väntar på sin egen tur. Usch bli bara arg av att prata om det, haha. Den här veckan känns de som att jag bara varit agressiv hela tiden , men man har ju sina anledningar. kort fattat,mitt temprament är inte på topp just nu iaf!.



Första dagen for din senaste mens var 22-Jan-2008

 Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 28-Oct-2008

 Du är gravid i vecka 24+3 

 Du har klarat av 61% av graviditeten.

Du har 108 dagar till förlossningen.

 Din första trimester varar från 22-Jan-2008 till 21-Apr-2008

 Din andra trimester varar från 22-Apr-2008 till 20-Jul-2008

 Din tredje trimester varar från 21-Jul-2008 till 28-Oct-2008


Av Angelica - 10 juli 2008 22:18

Varit rök fri i 3 månader, trodde verkligen aldrig jag skulle klara det. Men allt för dig lilla gumman.!. Känns så jävla bra ,behöver aldrig tänka på att spara 50 spänn till ett paket plus att man har så mkt pengar över:D. seriöst gjorde av med hur mkt pengar som helst på cigg men nu går alla dom pengarna till bebben istället,much better. Mår så jävla braaaaaaaaaaa:D

Av Angelica - 10 juli 2008 20:46

Jag hatar verkligen dig, det är så sjukt hur fan man kan vara en sån fitta . Tror fan inget hjälper på dig du är redan sinnesrubbad. SÖK HJÄLP!!!!!!!

Av Angelica - 9 juli 2008 13:17

Igår mådde jag inte så himmla bra, hände en liten grej.Men sofia och daniel var så himla gulliga och kom och hämtade mig ,vi åkte hem till dom och jag och sofia satt och pratade lite och titta på hundar(dom ska skaffa vovve tillsammans):DVi hittade världens fulaste hund REISENSCHNAUZER HAHA..... Glad för eran skull. Allt går så bra för er:D.

haha va hade jääääääääkligt roligt men det brukar vi ha, vi e ganska störda hehe.Sofia gjorde sallad som vi åt , medans hon diskade gick jag och la mig i soffanoch då började min lilla pärla sparka på. Sofia blev helt till sig och satte sig på kanten och skulle känna men då sluta hon,så sofia skakade lite lätt på min mage haha ,det tyckte inte pärlan om så hon sparka tillbaka JÄTTE hårt, jag fick faktiskt ont så hårt var det.Och vilken min sofia fick HAHA. såg jätte roligt ut. Iaf sen kom Daniel och hämtade oss ,vi körde hem linus och sen åkte vi till Kenny som va husvakt,där va Rick,Chris, Kenny, Sebbe å några jag inte kännde. Det va ganska skönt att göra något annat än sitta hemma och tänka så mycket. Rick var väldigt trevlig också,fast som vanligt så va jag på min vakt och va lite små dryg. ångrar sig lite nu. men men:P. får be om ursäkt senare. hade ju hänt lite saker som gjorde att man inte var på det bästa humöret eller,fast de e ju ingen ursäkt men. Ja imorgon har jag teori prov så har suttit ute hela morgonen nu med lilla Diva och pluggat sten hårt. Jag är så dum har haft en månad på mig att plugga men självklart ska jag alltid komma sista dagen och försöka lära mig allt.  det är nog dax att gå ut och fortsätta så man klarar det här någon gång, nu ska jag göra det pärlans skull, så hoppas att de går bra. Tack för en lyckad dag Sofia. Man kan inte hitta bättre vän:).

...

Av Angelica - 7 juli 2008 20:14

Skönt att det regnar när man jobbar,slipper man ha ångest över det:Phaha. Imorgon börjar jag vid nio ungefär, ska jobba i nykvarn ..rooligt.Så himmla skönt att stå där nere och jobba i sin egen takt,jag älskart.


 Jag älskar dig så mycket mer än vad du tror. <3

Av Angelica - 6 juli 2008 22:48

Vann en hundring på poker , Beccas pappa och plast morsa kom hit och fika så sluta det med att vi spela poker, jag och mamma fick först inte vara med ,men efter en kvarts tjatande så slängde pappa upp pengarna på bordet och vi fick spela,yeeyy.. först gick de inge vidare bra för mig,men det ändrades snabbt vann 100 kr tror jag,morsan vann 60 eller något och dom andra gick bara back:P.så jag tog alltså hem hela skiten:D...

Imorgon ska jag ner och hämta ut mina efterlängtade ultraljuds bilder som jag lämnade in på framkallning av foton för en vecka sen. å så kanske jag slinker förbi stan en sväng dom har ju så himmla mkt gulliga saker nu=).

Jag och Gustaf måste verkligen ta en runda och köpa allt vi kommer behöva nu, så hoppas att han följer med ner till gbg så kanske man får med sig lite hem iaf.. Jag kommer nog inte orka sringa och handla allting sista veckan ,jag vill gärna ha allting klart. Annars blir det panik shoppa och det blir aldrig aldrig aldrig bra:P 

Iallafall nu är det klart det 25 på min födelsedag åker vi till gbg över helgen, och på måndagen drar vi till Gotland:D.. Jippiii.. En vecka på gotland , gu har saknat det stället så enormt mycket, En liten del av min släkt bor där,hehe... Men men nu ska jag ta och slänga ihop lite tvätt åt mamma:P. känns som att jag inte har några kläder och det kan ju vara så att allt ligger och sammlar damm på golvet:P.

Av Angelica - 6 juli 2008 12:19

Började jobba halv fem igår och slutade vid tolv. det var faktiskt jätte roligt hehe, Vi skrattade ganska mycket igår. Bara tjejer som jobbade. Jag, Laura , Sofia , Ammi  och Linda! Linda åker till cypern snart fy fan va skönt säger jag bara, TA MED MIG. Jätte fint brölopp, helt sjukt fint. ett utav dom finaste jag varit på , fast jag tror att lokalen gör väldigt mycket och efterssom jag älskar nykvarns herrgård,tycker det är så sjukt fint där . Jag ska ha min brölopps fest där, det har jag sagt ända sen första gången jag jobbade där. Tråkigt nu stänger cateringen ner i två veckor så då har bara lunchen öppet.. men jag ska hoppa in och jobba lite i lunchen tror jag..behöver ju verkligen jobba så mycket som möjligt nu, så man får ut lite i föräldrar penning. åhh snart kommer du, allting går så snabbt. Jag längtar verkligen sjukt mycket.. Ska bli så underbart att få hålla dig i mina armar,kommer aldrig släppa dig:D.

Pratade lite med Gustaf igår, något full:P. Han tycker att du ska heta Mercedes,konstig prick.. Jag vill ha Fhilippa:D  Men men vi får se vad du blir för något när du kommer. Man ser ju oftast på personen .. han ba aa imorgon kommer jag och hälsar på lilla mercedes. haha, det var nästan det ända jag hörde av vad han sa,så vi sa godnatt och la på!:P.

<3 nu ska jag städa lite,måste bädda om Diva har röjt upp och ner på min säng:).

Av Angelica - 5 juli 2008 11:17

Åhh igår va jätte mysigt:D.


Va på 30 års fest hos min morbrors tjej åt lite paj o alla satt och drack:). Jag nöjde mig med alkohol fri cider:Dhehe.

Jaaa, idag ska man jobba också ska bli roligt och skönt, älskar att jobba på herrgården i nykvarn så himmla fint där. Jag ska ha min brölopps fest där.

Måste bara berätta haha, imorse när jag hade duschat av diva så öppnade jag toa dörren och hon fick tok ryck och sprang runt i hela huset Å DÅ insåg hon att det var öppet på basidan haha, så hon la sig och rulla i gräset med jord . BRA GJORT. det var bara att ta in henne i duschen igen.  Nu ska jag stryka mina jobbar kläder:P

Ovido - Quiz & Flashcards