Alla inlägg den 22 juli 2008

Av Angelica - 22 juli 2008 20:40

 Mamman


Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla.


 Bebisen



Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.



Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.



Jag


Aj nu känner jag av min graviditet , Känns som att jag gått och bärt omkring en kamel på ryggen i flera dagar. Ska kolla med Bm på torsdag om man kan göra något åt det . och sen i två dagar har jag mått lite smått illa men vet inte om det beror på att jag ätit konstigt eller om det e lilla tjejen som spökar inne i magen. OCh just nu mår jag bättre psykiskt än vad jag gjort under hela graviditeten, tror det kan va för att nu är jag inne i sista delen av graviditeten och all oro börjar släppa lite lätt.Men det måste ha lite med att gustaf finns lite mer här för varje dag som går. Men som vanligt dyker ju nya problem upp, men försöker att bara tänka på mig och min bebies.. Läängtar efter dig min lilla plutt. Snart är du är får vänta i tre månader till:).men tiden bara springer iväg så det är inte så lång tid kvar..

Ska till ullared på fredag och köpa alla saker till dig också, hela min lön ska gå åt det:). men jag spenderar det mer än gärna på dig ,allt för dig.:)

Näe nu får det räcka är trött på att skriva nu.. är så himla trött va nyss ute i Axviken och gick promenad och bada mm...




  •  Första dagen for din senaste mens var 22-Jan-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 28-Oct-2008
  •  Du är gravid i vecka 26+0
  •  Bebisen väger c:a 1000 G (1Kg) 
  •  Bebisen är c:a 36 cm. *
  •  Du har klarat av 65% av graviditeten.
  •  Du har 97 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 22-Jan-2008 till 21-Apr-2008
  •  Din andra trimester varar från 22-Apr-2008 till 20-Jul-2008
  •  Din tredje trimester varar från 21-Jul-2008 till 28-Oct-2008
  • Av Angelica - 22 juli 2008 14:41

    Grattis Sofia som fått ett jobb..:)hihi  e så glad för din skull:)..

     HAHAHA pratar med henne i telefonen,hon har panik hon sitter fast på tåget , hon låter ungefär så här!!" Jag e mobbad,hjääääälp släääppp ut mig, haha" Ehm jag har gått på fel tåg hur öppnar man dörrarna hörde jag att hon sa till någon Hahaha hon kan ju knappt andas skrattar så mycket.." STOLPSKOTT!!!!!!!!

    Idag ska vi ut till Axviken oc  äta middag med min moster och dom:).Kassler meed ris oc annanas mums:).E jätte hungrig ..

    Undra om man ska bada lite. Men men nu ska jag nog åka..

    Ovido - Quiz & Flashcards