Alla inlägg under oktober 2008

Av Angelica - 14 oktober 2008 11:21

Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckta av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds skall båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, ännu inte sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födslokanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

Du

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.



Din graviditet i siffor (graviditetskalender)

  •  Första dagen for din senaste mens var 22-Jan-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 28-Oct-2008
  •  Du är gravid i vecka 38+0
  •  Bebisen väger c:a 3305 gram. *
  •  Bebisen är c:a 50.1 cm. *
  •  Du har klarat av 95% av graviditeten.
  •  Du har 13 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 22-Jan-2008 till 21-Apr-2008
  •  Din andra trimester varar från 22-Apr-2008 till 20-Jul-2008
  •  Din tredje trimester varar från 21-Jul-2008 till 28-Oct-2008

Snart är du här:)...

Kan inte riktigt förstå det, och kommer nog inte förstå det föräns jag har dig i mina armar.



Av Angelica - 11 oktober 2008 23:32

Idag kom Johanna förbi mig igen ,köpte lite godis och dricka så satt vi hemma hos mig och kolla på sing a long och lite mer, hon hade med sig sixten för vi trodde han och diva skulle leka men knappast båda låg å snarka i takt. Stackre diva är jätte trött, har haft tvätt stuga från halv tolv till typ sju.! och divfa har sprungit upp och ner i trappen med mig så vi är minst lika döa båda två. Känner att det sätter igång en hel del av att gå i ttrappor faktiskt. Så fort jag anstränger mig nu så får jag sammandragningar och de e som en svag värk i ryggen ..

Hoppas på att de e på G snart.Vill inte gå över:P.


Imorgon är det nykvarns marknaden ska väl troligtvis dit ,men jag vet inte ännu.. Nääe jag är faktiskt skit förbannad just nu. Och jag känner att jag bara vill Slå ihjäl en viss person. Den här gången är det inte samma person som de brukar vara haha. En annan falsk jävel.!

Jag förstår inte vad det är som är så jobbigt att vara ÄRLIG. istället för att försöka böja på sanningen i några månader extra när man ändå vet att de blir ett jävla helvete när de kommer fram, jag hade faktiskt hellre tagit den smällen direkt istället för att gå runt och oroa mig över det tills de kommer fram. Men vissa tror väl att saker går att dölja för alltid, men sorry så är det inte. ALLT kommer fram förr eller senare.

Jag är nog motsatsen till väldigt många människor , dom flesta är väl fega och vågar inte stå för vad dom antingen känner eller tycker. Medans jag är en sån som hellre säger saken till personen direkt eller så kan man lika gärna strunta i det. !

Oj nu bar det av lite grann tänkte bara skriva några rader men blev nog lite mer än så.!..

Ni kan ju skriva en liten kommentar på vad ni är för slags sort av människa.:)..

Av Angelica - 10 oktober 2008 18:37

Sini och Josse besökte mig idag:). Det va väldigt trevligt. Sini är riktigt STOR..haha. hon har större mage än vad jag har. ganska skojj.. EFter dom gick så lagade jag wook till mig och mamma, och sen följde jag med mamma hem för jag ska möta johanna vid bussen hon ska me mig hem;).


JAAG ÄR ARG. OCH VILL ATT DU SKA FÖRSVINNA FÖR ALLTID...!!!!!!!!!!!!!...

Av Angelica - 8 oktober 2008 18:49

Mums längtar. Sitter hemma och väntar på mamma så hon kan köra ner mig på stan så jag och natta kan  äta kebab. det va så himla längesen jag åt det.

Min dag har varit helt upp och ner idag. blä

Det började med att jag blev väckt utav en snubbe som ringer och vill fixa min balkongdörr ,seg som man är så pallrar man sig ur sängen och klr på sig. Så plingar det på dörren,jag öppnar och där står nog världens snyggaste kille . förlåt mig men fan ville bara slänga igen dörren i ansiktet på honom men hm de kunde jag ju inte göra.Där stod jag dum som ett fån nyvaken och jätte ful med världens fulaste kläder. Attraherande eller hur ;)haha


Yeayea vi satt och snacka lite medans han fixa dörren  men de va tydligen något som fattades så han va tvungen att komma tillbaka senare . Så jag passade på att laga lunch till mig och mamma hon åkte ifrån jobbet på sin lunch för att äta med mig. 20 minuter efter hon gått så kom snyggingen tillbaka MEN då hade han för lite saker med sig så han sa att han skulle bli tvungen att komma tillbaka imorgon bitti kl ÅTTA!!!!. Tokig människa haha. Som tur är så ska jag till barnmorskan kl 11 så va ändå tvungen att gå upp tidigt .

 Ne nu får tanten ta och komma jag vill ju äta kebab nu:/. och natta väntar ju:D.haha.

Ska terra henne lite mer nu så hon kommer någon gång skriver väl lite mer någon annan dag:).ciaoo


Av Angelica - 7 oktober 2008 15:24

Vecka 37
Kroppen:
Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.



Din graviditet i siffor (graviditetskalender)

  •  Första dagen for din senaste mens var 22-Jan-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 28-Oct-2008
  •  Du är gravid i vecka 37+0
  •  Bebisen väger c:a 3091 gram. *
  •  Bebisen är c:a 49.2 cm. *
  •  Du har klarat av 92% av graviditeten.
  •  Du har 20 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 22-Jan-2008 till 21-Apr-2008
  •  Din andra trimester varar från 22-Apr-2008 till 20-Jul-2008
  •  Din tredje trimester varar från 21-Jul-2008 till 28-Oct-2008

Av Angelica - 7 oktober 2008 15:09

Kom precis hem ifrån ikea:). igen:P. Köpte en groteskt ful grön hylla. fast ska måla om den ikväll så den blir svart:). fick med mig lite kryddburkar och skorpor hem också:D.. Efter vi va på ikea så åkte vi hem till mig för gubben  ifrån telgebostäder skulle komma och fixa balkongdörren:). Han passade på att fixa lite mer grejer på samma gång. Fick en ny toa sits;) och fläkt grejsimojs till sprisen. Men dörren är så passa pajj att det ska komma en snickare och fixa de. Innan årsskiftet så skulle jag få hem papper och nyrenovering i köket:D.. Får välja allt nytt helt själv.Ska ha gråa skåpsluckor ,lite mörkare än vanligt och vita tapeter tror jag, men ska köpa tapet själv så jag får en fond vägg:)den ska vara svart mönstrad.  Nu sitter jag hemma hos mamma och alla och ska äta stuvade makaroner. haha Det är fan riktigt tråkigt och känns så jävla meningslöst att laga mat hemma själv. Men måste laga mat någon dag efterssom frysen är full. :P.


Jahaapp idag gick jag in i vecka 37 då.. Det är tungt, har gått upp 14 kg. Otroligt nog,vart har det satt sig :S.för magen är inte så jävla stor . Men har klarat mig undan bristningar än så länge iaf=)... Nått som inte slutar växa är fan brösten. under hela graviditeten har jag behövt köpa tre nya storlekar haha.

Ska till barnmorskan på torsdag för rutin kontroll. ska bli lika mysigt som vanligt. Och bebben har slutat att sparka mig nu, h*n har gått över till att sträcka på sig så fötter å allt sticker ut:D. Det är lite läskigt , fan mysigt becuse then  i know youre alive=). 

Kortfattat SNART ÄR DU HÄR=)..


VIll passa på att säga  Grattis till anilia och hennes pojkvän som ska få en liten bebies i mars 2009=) ..

Och Till Fredrik som fick sin lilla pojke den 3 september .. ur gullig. Kan inte förstå att du blivit pappa:D...haha...



Ska ta mig en tallrik stuvade makaroner med köttbullar och sen ska jag hopppa hem till mig..Puss på er!

Av Angelica - 6 oktober 2008 14:07

Jag är så jävla förbannad,orkar inte sitta och förklara varför.Men vissa saker måste man ta tag i. Jag är så sjukt trött på det här och ändå så ger jag dig chans på chans på chans. Slut på det nu. hur många chanser har du gett mig? Jag kan inte komma på någon iallafall.


Imorgon går jag in i vecka 37 , det betyder att det är tre veckor kvar. Snart kommer jag ha min lilla bebies hos mig.


Mamma håller på att göra en jätte god stek med potatis och brunsås, tror jag ska äta hemma idag haha;). Ska följa med mamma till naprapaten idag hon har ont i höger axel och hela nacken. Stackarn.


Imorgon har jag tvättstugaockså eller ska jag säga mamma HAHA.

Näe tycker det har blivit riktigt tråkigt att skriva blogg faktiskt. Får hoppas att jag får tillbaka lusten att skriva för jag vet ju att jag vill egentligen. Är bara ganska lat.:P. Sen är det tråkigt när man inte får ngra kommentarer så ta åt er gott folk=)...

Ovido - Quiz & Flashcards